Είστε εδώ

Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 2012

Γιάννης Σταθάτος, "Change" / John Stathatos, "Change"
Τετάρτη 03 Οκτωβρίου εώς Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Οι 11ες Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων αποτελούν εξαίρεση, καθώς σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα καθιστούσαν αδύνατη την κανονική διεξαγωγή του θεσμού στα Κύθηρα. Έτσι, για να διατηρηθεί έστω και συμβολικά η συνέχεια του θεσμού, αποφασίσθηκε πως το 2012 οι δύο βασικές εκθέσεις, των Νέων Ελλήνων Φωτογράφων αφενός, και του βραβευμένου το 2011 Αντρέα Σκρέλη αφετέρου, θα παρουσιάζονταν στη διαδικτυακή γκαλερί Αριάδνη.


Ακολουθεί το κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης.
 

Οι Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων κλείνουν φέτος τον Σεπτέμβριο ένδεκα χρόνια ζωής, και μαζί τους το Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας, μοναδικό φόρουμ της χώρας μας για τους σοβαρούς μελετητές του μέσου. Από την πρώτη στιγμή, ο έκκεντρος και ανεξάρτητος αυτός θεσμός έγινε γνωστός ως τόπος συνάντησης παλαιών και νέων φωτογράφων, αποκτώντας γρήγορα εθνική εμβέλεια. Δυστυχώς, το τίμημα της ανεξαρτησίας υπήρξε η μόνιμη οικονομική αβεβαιότητα, αφού ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε τακτικά από κανέναν δημόσιο ή εμπορικό φορέα. Ο προϋπολογισμός των Συναντήσεων μπορεί βέβαια να φαινόταν αστείος σε σύγκριση με εκείνους αντίστοιχων πολιτισμικών δρώμενων, εντούτοις έπρεπε με κάποιο τρόπο να καλυφθεί.

Τα ελάχιστα ταμιακά αποθέματα των Συναντήσεων εξαντλήθηκαν με την οργάνωση των περσινών ΦΣΚ, ενώ μέχρις στιγμής και εν μέσω γενικότερης οικονομικής κρίσης, δεν έχει βρεθεί καμιά εναλλακτική πυγή χρηματοδότησης. Επειδή όμως η ακύρωση του θεσμού αλλά και η αναστολή του για ένα χρόνο είναι εντελώς αδιανόητη, οι ΦΣΚ 2012 θα πετάξουν, προσωρινά ελπίζουμε, από τα Κύθηρα στο διαδίκτυο.

Έτσι, η εκθεσιακή πλευρά των ΦΣΚ θα φιλοξενηθεί φέτος από την καινούργια διαδικτυακή γκαλερί Αριάδνη (www.ariadnephotogallery.com), όπου θα παρουσιασθεί αφενός ομαδική έκθεση με έργα των βραβευμένων κατά το παρελθών συμμετεχόντων στην ετήσια έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων, και αφετέρου ατομική έκθεση του βραβευμένου το 2011 φωτογράφου Ανδρέα Σκρέλη.

Πρόγραμμα

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου

12:00
Έκθεση
www.ariadnephotogallery.com
Χαρά Βαρσαμίδου, Έλενα Πανούλη, Μαρίλη Παπαδοπούλου, Γιώργος Μουτάφης, Λουκάς Βασιλικός, Αντρέας Σκρέλη
Διαδικτυακή ομαδική έκθεση με έργα έξη βραβευμένων κατά το παρελθών συμμετεχόντων στην ετήσια έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων, από το 2006 μέχρι το 2011. ...