Είστε εδώ

Στρογγυλή τράπεζα & ανοιχτή συζήτηση για το Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών στο 15ο Συνέδριο

Ανακοίνωση
Δημοσίευση: 
08 Ιουλίου 2016
Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κωστής Αντωνιάδης, Γιάννης Δήμου, Στέφανος Πάσχος, Σουζάνα Τρίτση στο ΦΚΑ
© Γιώργος Δεπόλλας - περ.: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κωστής Αντωνιάδης, Γιάννης Δήμου, Στέφανος Πάσχος, Σουζάνα Τρίτση στο ΦΚΑ

Το Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών, καρπός της πρωτοβουλίας και του ενθουσιασμού πέντε Ελλήνων φωτογράφων, ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1979 και λειτούργησε, στον ίδιο πάντοτε χώρο της οδού Σίνα, μέχρι το 2004. Κατά τη διάρκεια αυτού του ενός τετάρτου του αιώνα, η επίδραση του ΦΚΑ υπήρξε καταλυτική, σηματοδοτώντας τη γέννηση της Νέας Ελληνικής Φωτογραφίας και ενός καινούργιου, εκσυγχρονιστικού ρεύματος στην παραγωγή, διάδοση, μελέτη και διδασκαλία του φωτογραφικού μέσου. Στο φετινό Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας, δύο από τους ιδρυτές του, ο Κωστής Αντωνιάδης και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα μιλήσουν για το ΦΚΑ και την ιστορία του και εν συνέχεια θα λάβουν μέρος σε ανοιχτή συζήτηση που θα συντονίσει η Πηνελόπη Πέτσινη με τη συμμετοχή των συνέδρων (30 Σεπτεμβρίου -1 Οκτωβρίου).

Φωτογραφία: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κωστής Αντωνιάδης, Γιάννης Δήμου, Στέφανος Πάσχος, Σουζάνα Τρίτση στο ΦΚΑ, π. 1980. Φωτογραφία του Γιώργου Δεπόλλα.

Δελτίο τύπου, 08/07/2016