Είστε εδώ

Διαλέξεις

ομιλίες, παρουσιάσεις και διαλέξεις

Αλκαλάη Άρτεμις

Επιζώντες: Μια φωτογραφική προσέγγιση του Ολοκαυτώματος

H Άρτεμις Αλκαλάη αναζητεί εδώ και χρόνια τους υπερήλικες πλέον Έλληνες Εβραίους που επέζησαν από τα στρατόπεδα Άουσβιτς και Μπέργκεν-Μπέλσεν. Οι Επιζώντες είναι μία σπουδή πάνω στη μνήμη: στο τραύμα και την επούλωση. Και τη σιωπή.

Βαρβαντάκης Χρήστος

Η Ακρόπολη, από μακριά: Φωτογραφία και εθνική ταυτότητα σε μια έρευνα με παιδιά στην Αθήνα

Το Connectors Study (2014-2019) είναι μια διεθνής εθνογραφική έρευνα που μελετάει τη σχέση μεταξύ παιδικής ηλικίας και δημόσιας ζωής.

Γεωργίου Βασιλική

Φωτογραφίζοντας τους αλυκάριους των Κυθήρων

Τον Αύγουστο 2015, η Βασιλική Γεωργίου, που είχε προηγουμένως αποσπάσει έπαινο στην Έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων 2014, επέστρεψε στα Κύθηρα με σκοπό να φωτογραφίσει τις μοναδικές στην Ευρώπη αλαταρές του νησιού.

Κατσαρίδου Ηρώ

Στο περιθώριο του πολέμου: αναπαραστάσεις της Κατοχής (1941-1944) από τη φωτογραφική συλλογή Β.Μήτου

Η ανακοίνωση θα επιχειρήσει να φωτίσει το σκεπτικό πίσω από την πρόσφατη ομώνυμη έκθεση που διοργανώθηκε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού με θέμα τη συλλογή Βύρωνα Μήτου.

Μαλιγκούρα Ελένη

Από πού έρχονται οι εικόνες και μας βρίσκουν;

Η Ελένη Μαλιγκούρα παρουσιάζει μια κριτική αναδρομή στο φωτογραφικό έργο της από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα, μέσα από την οποία επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα "Από που έρχονται οι εικόνες και μας βρίσκουν;".

Παπαϊωάννου Ηρακλής

Το Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών (1979-2004): Αναδρομές και απολογισμοί

Το Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών, καρπός της πρωτοβουλίας και του ενθουσιασμού πέντε Ελλήνων φωτογράφων, ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1979 και λειτούργησε, στον ίδιο πάντοτε χώρο της οδού Σίνα, μέχρι το 2004.

Παπαϊωάννου Ηρακλής

Αναπαριστώντας την προσφυγική κρίση: Η έκθεση 'Μια άλλη ζωή' στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Η ανακοίνωση παρουσιάζει το σκεπτικό πίσω από την έκθεση «Μια Άλλη Ζωή: Ανθρώπινες Ροές / Ανώνυμες Οδύσσειες» που διοργανώθηκε και παρουσιάζεται στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Σκούφιας Μανώλης

Από τα φύκια στα βιβλία του κανένα: ματιές στην περιπέτεια του φωτογραφικού βιβλίου

Παρόλη την οικονομικά δυσμενή συνθήκη που βιώνουμε την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη και την άνθηση των ηλεκτρονικών εκδόσεων, οι τακτικοί επισκέπτες φωτογραφικών φεστιβάλ, μουσείων και εξειδικευμένων βιβλιοπωλείων διαπιστώνουν εντυπωσιακή άνοδο στις φωτογραφικές εκδόσεις.

...