Είστε εδώ

Φωτογραφικές Συναντήσεις 2019: 2-5 Μαΐου στα Χανιά

Ανακοίνωση
Δημοσίευση: 
08 Νοεμβρίου 2018
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου
© Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Οι Φωτογραφικές Συναντήσεις 2019 προγραμματίζονται οριστικά για την περίοδο 2-5 Μαΐου, σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ (Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου). Το 16ο διήμερο Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας θα διεξαχθεί λοιπόν Σάββατο 4/5 και Κυριακή 5/5 στον συνεδριακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου που στεγάζεται στο ιστορικό Μεγάλο Αρσενάλι. Μέρος του συγκροτήματος νεωρίων στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, το εντυπωσιακό αυτό οικοδόμημα χρονολογείται από το 1585.

Παράλληλα, το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ παραχωρεί στις Φωτογραφικές Συναντήσεις τον επίσης ιστορικό εκθεσιακό χώρο της Πύλης Σαμπιονάρα (Πύλη της Άμμου ή Κουμ-Καπί), μοναδική σωζόμενη πύλη του Ενετικού τείχους των Χανίων. Ο χώρος αυτός θα αφιερωθεί στην παραδοσιακή πλέον ομαδική Έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων. Στο πρόγραμμα των Συναντήσεων, που διαμορφώνεται ακόμα και που θα ανακοινωθεί με το νέο έτος, συμπεριλαμβάνεται και η φωτογραφική γκαλερί SOUTH, όπου θα εκτεθεί η εργασία «Πράσινη Γραμμή» του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου (βραβείο ΦΣΚ 2017).

Υπενθυμίζουμε πως οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο συνέδριο καλούνται να στείλουν περίληψη της ανακοίνωσής τους (έως 400 λέξεις) και ένα σύντομο βιογραφικό στην ψηφιακή διεύθυνση mail@photoencounters.gr έως την 21η Δεκεμβρίου 2018. Η διάρκεια κάθε ανακοίνωσης είναι είκοσι λεπτά και προβλέπεται επιπλέον χρόνος δέκα λεπτών για συζήτηση που ενδέχεται να ακολουθήσει. Οι ανακοινώσεις μπορεί να αφορούν την ελληνική φωτογραφία, ιστορική και σύγχρονη, αλλά και γενικότερα την ιστορία, αισθητική και θεωρία της φωτογραφικής εικόνας ή τη σχέση της με άλλα γνωστικά πεδία, όπως λ.χ. φωτογραφία και πολιτική. Η επιλογή των εισηγήσεων που θα παρουσιασθούν θα γίνει από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου.

Φωτογραφία: Το συνεδριακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά