Είστε εδώ

Δελτία τύπου ΦΣΚ 2014

Ανακοίνωση
Δημοσίευση: 
18 Δεκεμβρίου 2014

Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2014: Shortlist

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα των εφτά φωτογράφων που επελέγησαν για συμμετοχή στην ομαδική έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2014. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την πρώτη μέρα των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων, Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα των Κυθηραϊκού Συνδέσμου (Χώρα Κυθήρων). Σε μία από τις εργασίες θα απονεμηθεί το Βραβείο ΦΣΚ, που αντιστοιχεί σε ατομική έκθεση κατά τη διάρκεια των επόμενων Συναντήσεων.

Στην έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2014 συμμετέχουν:

  • Γιώργος Αναστασάκης (Χανιά), με την ενότητα “Ripa Acherontae”
  • Κωνσταντίνος Γδοντάκης (Χανιά), με την ενότητα “Malplena Tempo”
  • Βλαδίμηρος Γιαννακάκος (Αθήνα), με την ενότητα “Time of the Gypsies”
  • Πένυ Γιαννακού (Ωρωπός), με την ενότητα “Village”
  • Δημήτρης Μπαρμπαγιάννης (Βόλος), με την ενότητα “Trapped”
  • Evi Peterson (Αθήνα), με την ενότητα “Νοικοκυρές εν δράσει”
  • Nicki Upstairs (Θεσσαλονίκη), με την ενότητα "a different kind of reality"

Οι Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων διεξάγονται φέτος στις 25-28 Σεπτεμβρίου. Ως συνήθως, τον κεντρικό κορμό των Συναντήσεων θα αποτελέσει το καθιερωμένο διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας, που προγραμματίζεται για την Παρασκευή 26/9 και το Σάββατο 27/9.

Εκτός από την ομαδική έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2014, το εκθεσιακό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ατομικές εκθέσεις από τους Νικό Παναγιωτόπουλο και Πηνελόπη Πετσίνη, Κωστή Αντωνιάδη και Σοφία Τολίκα (Βραβείο ΦΣΚ 2013).  Επιπλέον, θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά μια επιλογή του έργου της πολύ σημαντικής αλλά ακόμα άγνωστης φωτογράφου Μαίρης Παρασκευά (1882-1951), το αρχείο της οποίας δωρίσθηκε πρόσφατα στο Μουσείο Μπενάκη. Οι φωτογραφίες της, που την καθιστούν πρώτη Ελληνίδα φωτογράφο με ολοκληρωμένο και σε βάθος χρόνου προσωπικό έργο, συμπεριλαμβάνουν λήψεις από την Κριμαία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα και άλλες Μεσογειακές χώρες.

Δελτίο τύπου 5/09/2014


Οι ΦΣΚ στο περιοδικό Φωτογράφος

Το έγκριτο μηνιαίο περιοδικό ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ δημοσίευσε στο τελευταίο του τεύχος δισέλιδο άρθρο αφιερωμένο στις Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων. Συμπεριλαμβάνεται συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Συναντήσεων, Γιάννη Σταθάτο.

Οι ΦΣΚ 2014 θα διεξαχθούν από την Πέμπτη 25 μέχρι την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου. Όλες οι εκδηλώσεις, τα εγκαίνια των εκθέσεων καθώς και το διήμερο Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας, είναι ανοιχτές σε όλους τους Κυθήριους και επισκέπτες του νησιού.

Δελτίο τύπου 15/09/2014


Τα Βραβεία Νέων Ελλήνων Φωτογράφων

Οι 13ες Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων έληξαν πανηγυρικά με τα εγκαίνια της έκθεσης της Σοφίας Τολίκα “Homes Sweet Homes” στη γκαλερί Follow Your Art στο Καψάλι, και έκλεισαν με την καθιερωμένη απονομή βραβείων στους συμμετέχοντες στην Έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων. Έπαινοι απονεμήθηκαν στην Evi Peterson για την εργασία της «Νοικοκυρές εν δράσει» και στον Κωνσταντίνο Γδοντάκη για τη σειρά του “Malplena Tempo”.

Το Βραβείο Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων απονεμήθηκε στoν Γιώργο Αναστασάκη για τη σειρά “Ripa Acherontae”. Ο Γιώργος Αναστασάκης βραβεύεται με ατομική έκθεση που θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των Φωτογραφικών Συναντήσεων το 2015.

Δελτίο τύπου 28/09/2014